站內搜索

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

new161討論區

小心羅湖白牌車明搶錢 ~ 轉貼

2萬

超級版主

當心羅湖黑牌車明搶錢 ~ 轉揭

請年夜傢正在年夜陸萬萬沒有要乘黑牌車

工夫:2006年6日9日, 早晨6:45
所在:深圳天鐵羅湖站上旣的士站
人物:
本人 = 火魚
卜街1 = sales
卜街2 = 司機
卜街3 = 年夜佬

(事本當早火魚本念乘的士從羅湖站到xx華庭睇波(天下盃)....走到的士站...嘩!!!好許多人列隊呀.便系呢個時侯, sales走過去)
: 去那邊?
: xx華庭
sales15, 走.
(死笨旣火魚沒有疑有詐, 竟跟住sales沿的士出心標的目的走. 那個時侯, 司機呈現, 並火魚帶到泊正在最前旣黑牌車然後一齊上瞭車( 火魚坐前面). 便正在開車前一刻, 年夜佬忽然開門坐正在司機旁.)
司機:我的伴侶, 逆路, 他正在前邊沒有近下車.
(道時早,當時快車便曾經開出瞭. 那頭火魚便是那樣天進瞭沒有歸路.......
....沿路上, 年夜佬沒有断取談天....)
年夜佬:你做甚麼事情架?
火魚:......
年夜佬:你住正在東風路?
年夜佬:你的屋子是租借是購架?
(.......................以後,年夜佬開端介绍本人............詳情略過,重面以下....)
年夜佬:我是x哥, 是xxxx K場 同賭場旣睇場......下沙xxxxK場,我親戚xx公安有股分......幾百人跟我揾食......近來我失落走曬班新彊仔, 佢天好狠架, 專背你們噴鼻港人挨"愛玆針", 你要當心D, 不外隻要你話識我x哥, 佢天便吾敢鬱你........我天做烏社會旣.....

(...PK啦......火魚開端感應有面沒有安 [唉!!!反響己經太早瞭] .........
最初司機把車停正在xx華庭前個街心, 轉直位前一D旣馬路左邊靠樹處....)
年夜佬:車資多少.
司機15
(...火魚先付$15)
年夜佬:借有盤費$280
火魚: $280???
年夜佬:系, 官價$280.
(...再付$280, 唸住馬上降車 [年夜傢估皆估到, 車內係開唔到門架]).....
年夜佬:效勞費$580, 一邊系李傢誠睇, 一邊系XXX睇(驚到皆唔知佢up嘜秋)
火魚: 我冇錢啦年夜佬
年夜佬很兇的道)快D比, $580
(...火魚再比$580.................)
年夜佬:XX費$380 (此時火魚實係欲哭冇淚, 又驚佢有刀, 耳膜隻系聽到數量字, 但一聽到number, 個心便震一震...)
火魚:年夜佬, 咁即係明搶啫, 我實係冇錢啦
年夜佬:你最好系快D 比, $380
(火魚又再比$380…糸呢個時分, 火魚皆好down, 心唸, 年夜佬, 唔好再玩我啦. 整咁Q多花朝, 一次過講個數量黎咪算囉…..
便系呢個時分, 個PK 降車開門放我出黎, 佢臨走前仲同我講…)
年夜佬:當心D新彊仔呀!!!!
(火魚心裏極端努氣, 但隻怪自已”士蕉拔”, 最初仍能甯靜起機, 已經是沒有幸中之年夜幸囉……………………………………….)

以是小弟正在此提示年夜傢, 當心黑牌車, 並期望各巴挨只管把那動靜用壹切能夠旣路過傳進來……以至傳給羅湖公安部戰交通部…我實系吾念再有人中招.
回復

金牌會員

找到好貼不容易,我頂你了,謝了
回復

金牌會員

相儅不錯,感謝無私分享精神!
回復

金牌會員

LZ說的很不錯
回復