dayy2023 發表於 2023-1-20 23:00:00

29/4晚,沙咀一個可怕既經歷 (轉貼)

29/4早,沙咀一個恐怖既經歷 (轉揭)

事緣個日有伴侶係澳門歸來,決議係沙咀唱k聯誼,一止4人23:00到食完飯後到海xx樓唱k成個曆程皆ok啦,玩到約莫整朝3:00到,有兩個friend決議係沙咀留宿,我同別的個friend便帶幾分醒意分開k場,出返去到位於皇崗付遠既骨埸留宿,其間正在亨衢皆有很多多少黑牌車,但由於甯靜成績決議拆的士(估唔到咁皆瀨家),出左沙咀後約6,7分鐘閣下,忽然一架公傢車截停左我天架車(#公路草叢邊)

其時我天皆唔知乜事,跟住有5小我私家降車衝過我天架的士話我天係沙咀挨人,要供我天跟他返沙咀認人,我天固然回絕,(跟佢返沙咀熔左我皆得啦,癡人架)跟住佢天好快便硬推左我天降車,係公路草叢邊辯論左十幾分鐘(實在係俾人挨,其間睹到一個肥仔拿左把幾吋既摺刀仔出去,但最初皆無用到,發出)念強止推我天上佢架車,以後我天兩個既德律風同係銀包既幾百元皆俾佢天搶左(證件無得)好彩我個friend既銀包佢天摷唔到(能夠佢天皆慢住要走,沒有宜停留太耐,曆程皆有兩非常鐘,)以後佢天挾唔到我天便走左,而我天架的士一早便走左(正仆x,輔佐挨個德律風報警皆能夠掛,)

以後我天再去截的士返皇崗再挨德律風俾兩個正在沙咀既伴侶叫佢天當心天分開沙咀同我天會集返噴鼻港,固然有d傷,但能夠甯靜回噴鼻港,沒有幸中之年夜幸(一額汗),我係沙咀玩皆兩,三年,皆係第一次失事,我諗我皆唔會再去啦,吸籲列位只管小去為妙,便算去既話皆最小皆幾小我私家囉,同埋要一齊走,個頭實係幾純下,乜人皆有,諗皆無諗過我唔係d有錢佬個仔皆俾人挾,諗返皆實係有d怕怕,提一提列位上去玩高興之餘皆實係要當心d囉,我個friend而傢話上年夜陸皆驚呀

林之秋实 發表於 2023-4-14 17:48:27

有競爭才有進步嘛

落日五湖W 發表於 2023-6-9 01:13:36

多謝你分享
頁: [1]
查看完整版本: 29/4晚,沙咀一個可怕既經歷 (轉貼)