coiechan 發表於 2023-1-20 17:20:00

深水灣休閒中心(轉貼)

深火灣戚閒中間(轉揭)

列位兄弟 , 年夜傢假如去依度要本人當心 d

話道上禮拜日我同我伴侶上左深圳玩. 約莫3面幾飲完酒後年夜傢分頭去搵處所訓. 我便去左深火灣, 果我伴侶話有骰仔玩. 開首到去皆以爲 ok 啦. 沖完涼換完衫 , 個叫光仔 ge 主任便帶我去近 d ge room, 佢話靜d. 其時以爲冇家,現傢先知咩事. 接住同平居一樣叫技師, 號碼係2 號仔. 佢推油腳法實係勁.去過咁多處所, 覺得上佢腳法最正.但要同年夜傢講ge唔係依樣家,係以後發作 ge 事. 推完油降鐘後我便訓啦, 訓之前我好必定我鎖左門. 隨著我將銀包同德律風放係枕頭邊裏背牆 , 本人皆側身裏背牆訓. 面知訓到7面幾時,我隻腳掃一掃枕頭,銀包德律風冇曬, 我銀包裏仲有成3千幾蚊群衆幣. 我立即走進來搵人. 面知度門冇鎖,一開便開到.我便同個主任講 , 跟住佢話冇能夠, 以後一齊去搵. 我天兩小我私家皆搵唔到.咁佢便話該當係斷絕小我私家偷. 我便話報公安, 佢又係度話唔駛報之類ge家.話有監控能夠睇到有冇人我間 room. 跟住我睇 ge 時分 , 覺察係好唔多間間皆睇到 , 便係巖巖睇唔到我個邊. 咁我決議報警. 方才好個早班同佢調班, 佢聽完以後皆讚成報警. 咁以後我便比及我伴侶黎拯救後, 去左北湖派出所報案. 我去派出所前問過早班個司理, 佢便話我以後能夠持續返去睇監控. 當我辦妥壹切過後便再返去睇, 其時佢立場曾經唔同曬,好唔耐心咁. 成果我隻係睇左一陣便俾佢用半趕ge 辦法要我走. 當早我返到噴鼻港以後, 我立刻收左個短訊俾夜班個主任,同佢講我銀包同德律風好主要. 期望佢能夠幫我搵返, 裏仲有冇錢唔主要.假如搵得返我能夠出一千蚊做報答. 面知過左一日佢便挨俾我話搵返個銀包, 係樓下個渣滓桶裡. 我其時曾經知咩事瞭, 果為當日我降左樓後, 成條街壹切渣滓桶我皆搵過 , 係冇 ge . 好彩咁巖我伴侶係年夜陸, 我即係挨俾佢叫佢幫我拿返先. 跟住佢返黎以後, 我問佢知唔知係邊度搵得返,佢問我話帶佢去洗沐個條友話係room 裏搵到. 咁我天完整曉得咩事瞭. 好較著帶洗沐個條友同個主任一齊 " 做" 我. 我便報左公安 ga la , 列位師兄, 我早d 攪掂張回籍卡我便上去做個埸ga la ......期望列位當心瞭 !!!

肥牛于田揖 發表於 2023-2-17 04:12:02

LZ說的很不錯

空城乱人心乱 發表於 2023-4-16 22:53:18

幫你頂下哈!!

风云18171265739 發表於 2023-6-4 22:52:26

沒看完~~~~~~ 先頂,好同志

清风哥 發表於 2023-6-22 04:36:49

相儅不錯,感謝無私分享精神!

123457148 發表於 2023-10-4 07:07:14

幫幫頂頂!!

便宜老鼠药沼 發表於 2023-12-28 19:34:08

難得一見的好帖
頁: [1]
查看完整版本: 深水灣休閒中心(轉貼)