coiechan 發表於 2023-1-20 17:00:02

係內地唔好幫人打電話 ~ 真人真事 (轉告)

係本地唔好幫人挨德律風 ~ 實人實事 (轉告)

話道禮拜一早晨係廣州遠廣州年夜旅店(名唔曉得係咪咁叫 ,有永安車番噴鼻港)同個老友同埋佢個客食完飯,由於降年夜雨咁便諗住 去旅店截車,果為有粉飾,咁止到遠旅店旁一條巷子心,睹到有個約莫 40 歲噴鼻港漢子,係年夜雨下訓騎樓底,咁我天睹佢著衫該當係噴鼻港人 ,咪止埋去睇下,本來暈左,拍醉佢,佢便住個間旅店 ,咁便叫旅店保安扶佢返旅店。本來佢先前躲雨,有條年夜陸仔止埋去 ,拎部 '6150' 出去話唔識用,不外又要告急挨德律風,叫佢幫佢挨,佢一掂部德律風個年夜 陸仔一按造,佢便訓低,比人槍哂 D 家!最初旅店報警,我天走頭!問返 D 老廣州,呢隻電槍,三舊火便購到,有 9成似 6150!當心!當心!

列位,他 ... 皆逢過相似狀況 ....
兩個月前,我正在荃灣年夜河流 ' 凶家傢 ' 樓劣等人,忽然有條年夜陸仔走過去,拿部 'NOKIA6150' 出去,話唔識開著部德律風,叫我幫佢,我以爲好有可疑,在理佢 ,仲同佢講:「搵食止近 D 啦!」跟住佢便止開瞭,我念 吊住佢尾睇佢有沒有問第兩個,念知佢終究念面樣哄人 ,面知條友一過完條馬路便影皆唔睹,好必定係身有屎 ,而傢諗起皆一額汗 ?

PS: 記得提示你身旁的人,叫佢天當心!

成圣 發表於 2023-3-6 13:01:51

不錯不錯,樓主您辛苦了。。。

默默MYQ 發表於 2023-3-28 19:54:16

我是來刷分的,嘿嘿

紫色爱玫瑰咎 發表於 2023-4-26 08:44:07

不錯不錯,很好哦
頁: [1]
查看完整版本: 係內地唔好幫人打電話 ~ 真人真事 (轉告)