misshk148 發表於 2023-1-20 11:40:00

深夜自省系列:壓力

下載附件

2021-5-28 11:37 上傳

我哋再思除咗推行性教誨,身為社區安康構造,推行肉體安康嘅主要性,令列位男士們瞭解本人心思安康嘅情況壹樣主要。以是我哋昔日便講列位男士們皆常常面臨嘅易題:壓力喇!

所謂嘅壓力,便係指逢到啲沒有快意嘅事招致有背裏感情,焦炙沒有安。形成壓力嘅成果有很多多少,很多多少事物大概「糊口變亂」城市構成壓力。常睹嘅成果包羅有:施行職務或果賦閑帶去嘅壓力、取傢人衝突或閉係分裂、財務憂愁、小我私家安康情況比方服用過量藥物如咖啡果、酒粗及煙草等物資,以至糊口情況不睬念,如單元狹小、交通擠塞或靠近污染泉源皆有能夠形成壓力。

當一感應肉體壓力時,係能夠惹起差別嘅身材癥狀,比方頭痛、胃痛及消化沒有良、頸、肩及背痛、得眠或易以成眠、性慾加退、食慾沒有振等。別的仲會故意理癥狀比方易以集合肉體、長久得憶、感應挫敗、感應焦躁或憤慨、對事物落空愛好或感情降低等。

咁人死沒有快意事十常八九,壓力偶然候實係正在所不免。咁要面樣防備壓力儲蓄積累呢?最好辦法固然係趕早認知早期嘅壓力徵狀,減以防範。喺有需求嘅時分,該當要盡早覓供輔佐。實在偶然當覺得到本人行將接受唔到壓力嘅時分,搵伴侶大概傢人傾吐便曾經能夠舒緩很多多少壓力。列位ching皆記著,表達本人嘅感情或覓供支援,絕對唔係脆弱嘅表示嚟!便係果為年夜傢皆係人,皆係會逢到沒有快感,初末皆係要抒收下嘅!假如年夜傢有感應壓力或感情成績,皆歡送搵我哋傾吐架!

面臨本人肉體安康係主要,但保障本人身材性安康情況壹樣主要!假如疑心本人有染上性病嘅風險,便記得睇大夫喇!按期身材查抄皆好主要架!我哋再思供給免費嘅愛滋病同梅毒測試,20分鐘便曉得成果!按時曉得本人愛滋病或梅毒傳染情況先能夠確保本人同你朋友嘅身材安康。並且,一旦染上性病,得其他性病,以至愛滋病嘅風險城市進步!以是為咗本人身材著念,性交嘅時分齊程要准確利用甯靜套,不管心交,陽講交或肛交皆要利用甯靜套,以加低抱病風險。快啲預定做測試啦!

【再思社區安康構造】(NGO)
性安康諮詢;
免費、沒有記名、保稀、
愛滋病毒/梅毒快速測試
德律風: 3188 9024
腳機: 6424 8126
地點: 再思新地點旺角弼街9-15號恆利中間302室

再思社區安康

gui57 發表於 2023-3-10 06:17:10

學習了,不錯,講的太有道理了

张永峰 發表於 2023-5-25 02:56:02

小手一抖,積分到手!

杨俊语语il 發表於 2023-6-3 07:00:13