misshk148 發表於 2023-1-20 11:40:00

陰莖硬結癥:我下面有硬塊點算?

下載附件

2021-6-22 20:18 上傳

即係咁,年夜傢皆念本人上面「兄弟」夠曬硬架啦,但係假如有啲奇異硬斑塊又面算呢?昔日便同年夜傢講下呢個比力易以啟齒嘅漢子病,陽莖硬結癥!

陽莖硬結癥,又稱佩羅僧病,係一種果收炎引致陽莖嘅勃起構造構成硬結嘅病。它開初係喺本部位收炎,以後會開展成硬斑塊,會令陽莖勃起時感應痛痛同埋蜿蜒。固然中年男士較易得上陽莖硬結癥,但呢個皆能夠發作喺年青或年少嘅男士身上架!

陽莖硬結癥其實不是性病或癌癥。正在年夜部門狀況下,它的成果是沒有明的。不外陽莖已經受傷、傢族中有其他成員得陽莖硬結癥、或得過某些結締構造病(如正在身材的其他彈性構造呈現纖維化)的人士,城市有較下嘅風險得陽莖硬結癥。

陽莖硬結癥嘅病情小大由之,而病徵能夠係漸漸呈現或一夜之間發作加!陽莖硬結癥常睹嘅病徵包羅:陽莖上呈現能夠嘅無痛嘅硬斑塊;陽莖蜿蜒;陽莖勃起時感應沒有舒適或痛痛;勃起功用停滯等等。

現時臨時已有防備陽莖硬結癥,以是列位腳足記得按時查抄下你上面個「兄弟」喇!除咗要查抄本人機能力以外,保障本人身材性安康情況壹樣主要!假如疑心本人有染上性病嘅風險,便記得睇大夫喇!按期身材查抄皆好主要架!我哋再思供給免費嘅愛滋病同梅毒測試,20分鐘便曉得成果!按時曉得本人愛滋病或梅毒傳染情況先能夠確保本人同你朋友嘅身材安康。並且,一旦染上性病,得其他性病,以至愛滋病嘅風險城市進步!以是為咗本人身材著念,性交嘅時分齊程要准確利用甯靜套,不管心交,陽講交或肛交皆要利用甯靜套,以加低抱病風險。快啲預定做測試啦!

【再思社區安康構造】(NGO)
性安康諮詢;
免費、沒有記名、保稀、
愛滋病毒/梅毒快速測試
德律風: 3188 9024
腳機: 6424 8126
地點: 再思新地點旺角弼街9-15號恆利中間302室

再思社區安康

123457108 發表於 2023-5-14 19:50:27

支持new161

木头哈喇子崭 發表於 2024-1-30 14:46:53

幫你頂下哈!!

形腿望舞 發表於 2024-2-20 10:47:57

不錯不錯,樓主您辛苦了。。。
頁: [1]
查看完整版本: 陰莖硬結癥:我下面有硬塊點算?